Villkor

Förberedelser inför vistelsen samt lite information

TÄNK PÅ Katter är väldigt känsliga mot stress, och vi har eftersträvat att ha en så lugn och trygg miljö som det bara går att ha på ett katthotell. Det är också viktigt att katten får sova i lugn och ro på ett katthotell och det tycker vi att de gästande katterna får göra hos oss i sina lugna o trygga rum. Vid hämtningen går vi igenom tillsammans med husse eller matte hur vi upplevt att deras katt/katter har trivts hos oss under sin vistelse.

 • Avmaska din katt före ankomst om du vet med dig att det kan vara dags. Då undviker vi besvär med magen i onödan.
 • Katten skall vara fullt frisk och kopia på aktuellt vaccinationsintyg mot kattpest och kattsnuvan som får vara högst 1 år gammalt medtages (annars kan vi inte ta emot din katt) samt gärna kopia på försäkringsbevis.
 • Kastrering
  Könsmogna hankatter måste vara kastrerade.
 • Under vår – höst är behandling med ohyra medel obligatoriskt. Exempelvis Frontline eller liknande för att slippa t.ex. loppor m.m. Varken ni eller vi vill ha loppor på våra 4-benta!
 • Ta gärna med kattens egna filt eller annan mjuk liggplats som luktar ”hemma”. Det kan kännas tryggt för en semestrande liten kisse.
 • Vid eventuell Medicinering om din katt får någon medicin så måste originalförpackningen tas med samt tillhörande bipacksedel och skriv namn tydligt på förpackningen. Vi vill kunna läsa oss till vilka eventuella biverkningar katten kan få av sin medicin etc. Medicinering av din katt/katter kostar inget extra. Men vi tar INTE insulin katter!
 • Om katten skall äta maten som erbjuds här, tag med lite eget foder så vi kan blanda i ett par dagar, så det blir en mjukare övergång för din katts mage.
 • Skulle katten under tiden insjukna, kommer ni i första hand och angiven kontaktperson underrättas, samt veterinär vid akut behov anlitas av Din Veterinär, eller Djursjukhuset i Helsingborg vid övriga tider.
 • Medtag eget Klösträd/ställning om ni vill att er katt har det under vistelsen. Vi anser det är för svårt att rengöra och desinficera dem, har därför valt allt i katthotellet som är lätt att tvätta och rengöra för att minska smittorisken.

doriskumla
Det är bäst man följer regler & villkor annars hamnar man i kumla säger ”Doris” och det är inget vidare ;-) ❤️